Handelsaftaler = Corporate Control and Death of Democracy

TTP, TTIP, CETA og TISA..

Stop med at kalde det handelsaftaler!

Det er aftaler, der er designet til at minimere frie, suveræne og selvstændige staters ret til at bestemme og lovgive i en demokratisk proces.

Hør hvad Noam Chomsky siger:    Noam Chomsky

Hør Thom Hartmann “The big picture” fra juni 2015:    Thom Hartmann & Richard Eskow

Og så den virkelig slemme:

“The Death of Democracy” a public talk on the TTIP:  Death of Democracy

 

 

Positive Money – Gode Penge

Jeg har igennem længere tid skrevet om bankernes pengeskabelse.

I Danmark har vi en forening, der arbejder for at udbrede kendskabet til dette, og samtidig taler de for en anden måde at organisere bankvæsenet og dermed pengeskabelsen på, så den bliver mere demokratisk og i højere grad til fordel for samfundet, dvs os alle sammen, i stedet for, som nu, til fordel for bankerne og de rigeste. Denne forening hedder Gode Penge.

Foreningen har en søsterorganisation i England; Positive Money, der arbejder for nøjagtig det samme.

Denne forening er grundlagt af Ben Dyson. Ben holder foredrag og oplæg om pengeskabelse, og hvorfor det er nødvendigt at ændre på måden, det foregår på. Jeg har fundet en meget instruktiv video, hvor han faktisk holder oplæg i Danmark, på CBS. Han taler et forståeligt engelsk, men for en sikkerheds skyld har jeg sat undertekster på, men dem kan man tage af, hvis man heller vil høre ham uden.

Jeg kan varmt anbefale videoen, den er meget instruktiv.

Du finder den her:    Ben Dyson

Gode Penges hjemmeside finder her:  Gode Penge     (Du skal scrolle for at få det hele med!)

Skat – Tilbagebetaling af udbytteskat

Statskassen mangler knapt 100 milliarder på grund af manglende inddrivelse.

Statskassen mangler op i mod 60 milliarder på grund af svindel med momsregnskabet.

Statskassen mangler omkring 12 milliarder på grund af svindel med udbetaling af udbytteskat.

Statskassen mangler altså alene på disse tre konti svimlende 172 milliarder.

I denne dokumentar fra DR vises det bl.a. hvordan en enkelt medarbejder har siddet alene med denne funktion siden starten af 2000…

PS. Der er et mindre lydudfald  (godt et minut) i starten af udsendelsen

DR Milliardkuppet

Nick Hanauer om ulighed.

I dokumentaren “Inequality for All” medvirker Nick Hanauer, som er en af USA´s rigeste mænd.

Han har et lidt anderledes syn på, hvad der skal til for at skabe en sundere og mere balanceret økonomisk udvikling, end hvad man ville forvente af en mand, der årligt tjener op i mod 30 milliarder dollars.

Op i mod 60% af “motoren” i økonomien udgøres af forbruget. Hvis ikke den største del af befolkningen har nok midler til at købe og forbruge vil det få katastrofale følger for det amerikanske samfund.

At de rigeste i samfundet skaber virksomheder og arbejdspladser til gavn for samfundsøkonomien er helt forkert, siger han. Samfundet udvikler sig bedst ved at have en på alle måder sund og vital middelklasse.

 

Robert Reich – Inequality for All

– USA’s alvorligste problem er hverken gælden, underskuddet eller den politiske handlingslammelse i Washington. Det er den galoperende ulighed, der betyder, at de 400 rigeste amerikanere i dag ejer lige så meget som den nederste halvdel af den amerikanske befolkning tilsammen.

Robert Reich fortæller i denne video om uligheden i det amerikanske samfund, hvad den betyder, hvordan den er opstået, og hvad der, ifølge ham, skal til for at rette op på den skæve udvikling. Videoen er stærkt anbefalelsesværdig!

Læs om Robert Reich her: https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Reich

Se videoen her:

Du kan også finde filmen “Inequality for All”, sammen med en ny fortsættelse “Saving Capitalism”på Netflix.

Bankerne

Umiddelbart før jul kunne man læse, at verdens ældste bank og den tredjestørste bank i Italien, “Banca Monte dei Paschi di Siena” var tæt på at gå konkurs. I dagene mellem jul og nytår meddelte den nytiltrådte italienske regering så, at den ville stille 20 milliarder € til rådighed for at redde de nødlidende italienske baner. Den italienske banksektor er blandt europas allerdårligste, selvom landet har verdens 10. største økonomi. Det kom også frem, at Banca Monte dei Paschi di Sienas likviditetsbehov var 8,8 milliarder €. I skrivende stund ved jeg ikke, hvad udviklingen omkring banken er.

Denne bankhistorie er en god anledning til at stille sig selv en masse spørgsmål, hvis svar er yderst nødvendige for at forstå, hvordan banker fungerer, og (begynde at) forstå hvilken rolle bankerne spiller i samfundsudviklingen, både lokalt og globalt. Jeg er klar over, at der findes forskellige typer af banker, men jeg tænker her helt bredt på bankvæsen i almindelighed.

Nogle af de spørgsmål, man kunne stille, kunne være: Hvordan fungerer en bank? – Hvad er en banks formål? – Kan en bank gå konkurs? – Hvad er det der gør, at en bank bringer sig selv i en situation, hvor den måske går konkurs? – Når regeringen vil stille 20 mill. € til rådighed, hvor kommer de så fra? – Hvorfor har banken et likviditetsbehov? – Hvorfor mon den italienske regering vil hjælpe en privat virksomhed med at undgå konkurs? – Er andre banker i verden i fare for at gå konkurs? – osv – osv.

Det bliver helt sikkert til mange indlæg om banker på denne blog. Næste indlæg skal handle om, hvordan banker fungerer, og hvordan de i virkeligheden fuldstændig har overtaget – til min store overraskelse – funktionen med at skabe samfundets penge. Jeg har valgt denne lille video fra Danmarks største bank, Danske Bank, som oplæg.

Danske Bank forklarer, hvordan banken fungerer.