Rex Tillerson – USA og handelsaftaler

Mens Donald Trump holder pressemøde og endu engang forbløffer verdenen, er flere af hans kommende ministre til høring i det amerikanske Senat, der skal godkende dem som ministre. Heriblandt Rex Tillerton, direktøren for Exxon, der, uden politisk erfaring, skal være udenrigsminister.

Under denne høring sagde Rex Tillerton, at han støtter handelsaftalen mellem USA og stillehavslandene, TTP. Man kan ikke vide om hans støtte også gælder den nordamerikanske handelsaftale NAFTA mellem Canada og Mexico og TTIP aftalen, der er under forhandling mellem EU og USA.

Donald Trump har under sin valgkampagne gjort det meget klart, at han på den første dag i det hvide hus vil trække USA ud af TTP, ligesom han har også ytret sig meget kritisk om NAFTA.

Det skal derfor blive interessant at se, hvordan præsidenten og udenrigsministeren i fællesskab forholder sig til handelsaftalerne, når de er blevet indsat.

Navnlig når det gælder TTIP aftalen som er under forhandling mellem EU og USA, er det spændende at se, hvordan udviklingen bliver. Efter min, og andres mening, indeholder aftalen forhold, der er helt undergravende og derfor uantagelige for en selvstændig demokratisk stat. Mere om TTIP  (- og CETA) i et senere og længere indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *