Denne mand er farlig!

Brian Mikkelsen (K) blev erhvervsminister i den nye trekløverregering i november 2016.
Den nytiltrådte erhvervsminister vil gøre op med mobningen af danske banker.

– Jeg kommer med nyt politisk budskab om at omfavne bankerne. Nu skal mobningen af bankerne stoppe, siger han.

Bian Mikkelsen holdt sin første tale som ny minister på Finansrådet årsmøde i begyndelsen af december 2016. Finansrådet er interesseorganisation for bankerne. Bankerne er underlagt erhvervsministeriet.

– Bankerne er afgørende for samfundet, så nu er det dagsordenen for mig at gøre livet lettere for bankerne med deregulering, siger Brian Mikkelsen.
Brian Mikkelsen mener altså, at bankerne skal have færre krav fra statens side, så det bliver lettere at låne penge ud.

Og på trods af bankernes store ansvar i udbruddet af finanskrisen, mener Brian Mikkelsen, at reguleringen “har taget overhånd”.

– Det bliver dyrere at låne penge, hvis vi bliver ved med at mobbe bankerne. Og det kan komme til at koste 15.000 arbejdspladser, hvis vi strammer reglerne yderligere, lyder det fra erhvervsministeren.

Kære Brian Mikkelsen!

Intet kunne være mere forkert! Tværtimod skal reguleringerne fastholdes, ja, de skal endda strammes!

Bankerne skabte finanskrisen, men blev “reddet” af staten, dvs almindelige mennesker, skatteydere. Der er absolut ingen som helst grund til at tro, at bankerne nu vil opføre sig mere ydmygt.

Det er korrekt, at staten overraskende har tjent omkring 10 milliarder på de to første bankpakker, men alene Danske Banks aktionærer har siden finanskrisen tjent 145 milliarder! Bankerne er private virksomheder og arbejder udelukkende på at tjene penge til deres aktionærer.

Den europæiske Centralbank har siden marts 2015 set sig nødsaget til at sende svimlende 60 milliarder euro i omløb hver måned for at støtte finanssektoren og hele den økonomiske situation i EU generelt. Beløbet blev øget til 80 milliarder euro om måneden i marts 2016. Man har foreløbig meddelt, at dette fortsætter mindst til september 2017. (Prøv selv at regne ud, hvor meget det bliver i alt i perioden i danske kroner).

De italienske bankers skrøbelighed. Italiens 3. største bank er netop krakket. Alle holdt vejret i forhold til Deutsche Bank op til jul. Situation for denne megabank var dybt kritisk osv osv.

Negative renter er ikke et sundhedstegn!

Masser af rystende forhold i finansverdenen minder til stadighed om at den finansielle sektor er alt andet end sund. Det er ikke tid til deregulering af bankerne, Brian Mikkelsen.

Alle kan se det, måske lige med undtagelse af den nye erhvervsminister. – og finanssektoren.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *